24-6-2012
Even een paar foto's van hoe de caravan er op dit moment uitziet.

07-06-2012

Er moeten nog een paar details aan gebeuren, maar hij is al te gebruiken.22-05-2012

Na het dak 2 dagen schuren met polijstpapier en 1 avond met aluminium polijstpasta hier het resultaat.

Nog een avond of 2 tot 3 te gaan voor de rest van het dak. Het resultaat is nog niet helemaal naar mijn zin, maar ik ben aardig op weg.

18-05-2012
Vandaag het eerste stukje met de caravan acher de auto gereden. Ik wilde de caravan op straat wassen voordat ik hem ging poetsen. Hiervoor heb ik de caravan met de auto de tuin uitgereden en meteen een klein rondje gereden natuurlijk .


17-05-2012
De vorderingen van vandaag.13-05-2012
Afgelopen week heb ik traploos verstelbare poten gehaald van een mini-vouwwagen. Vandaag heb ik ze aan het chassis vastgemaakt en zie hier het resultaat (uitgeklapt en ingeklapt).
15-04-2012

Afgelopen weekend heb ik het aluminium chassis onder de caravan gezet (nog niet vast). De tijdelijke wielen heb ik andersom gemonteerd omdat ze anders niet geheel buiten de caravan komen. Voor het zicht heb ik even de spatborden erop gelegd om te zien hoe het geheel gaat worden. De wielen worden ook nog aanzienlijk smaller waardoor het net wat subtieler wordt.

Verder heb ik het rechter deurtje aangepast en nog wat afwerkranden in het keukengedeelte geplaatst.

21-03-2012
De laatste weken ben ik flink opgeschoten. Inmiddels is het interieur (2 kasten / afwerkranden / lattenbodem / matras / tussenschot) zo goed als af, net als de keuken.


Verder heb ik van de achterklep de houten buitenkant bevestigd. De houten buitenschil heb ik gebogen d.m.v. 7 spanbanden. Door elke keer de spanbanden iets aan te trekken kan het hout langzaam wennen aan zijn nieuwe vorm.

De aluminium buitenkant heb ik net als de houten buitenkant d.m.v. de spanbanden gebogen. Met de spanbanden kan ik druk uitoefenen op de kit tussen het aluminium en het hout.


19-01-2012
Even een update van de vorderingen van de laatste weken.
Inmiddels zit het hoekprofiel over het grootste deel van de linkerzijde. Verder zit aan de linkerzijde de deur erin.

29-11-2011
Vandaag was het eindelijk zover: de aluminium buitenschil is bevestigd.Met 4 personen hebben we de aluminium plaat over de caravan getild en erop laten zakken.

07-11-2011
De laatste dagen heb ik de 12 volt electronica (radio + binnenverlichting) aangesloten. Verder heb ik het dak van de caravan geïsoleerd en de houten afdichting erop gekit en geschroefd. De schroeven gaan er later weer uit als het aluminium erop gelijmd wordt. Deze dienen om druk uit te oefenen tijdens het uitharden van de kit.


Om het electrisch systeem te testen, heb ik een oude accu aan een druppellader gelegd. Hierna heb ik de draden van de binnenverlichting en de radio aangesloten.
Conclusie: HET WERKT
Als de caravan eenmaal in gebruik is, zal de druppellader ook de accu blijven vullen wanneer ik meerdere dagen op dezelfde plaats verblijf. Tijdens het rijden met de caravan is de accu aangesloten op de constante spanning van de auto.

23-10-2011
Vandaag heb ik de aluminium zijwand afgetekend/uitgeslepen/gekit. Eerst begonnen met een speciale slijpschijf voor aluminium. Na wat proberen bleek een gewone slijpschijf voor staal (hele dunne) de beste optie.
De kit die ik gebruikt heb, is een gewone allround montage-kit.

Over de aluminiumwanden zit nog een beschermlaag van folie die ik pas verwijder als de caravan klaar is en het oranje beschermzeil weg kan. Op dit moment zou dit nog krassen geven als de wind erin slaat.

23-03-2011
Na vele opties bekeken te hebben, heb ik gekozen om de achterspatborden van een Burton te gebruiken op de caravan. Deze heb ik vandaag gehaald.

20-03-2011
Een mal gemaakt voor de binnenwand van de caravan om deze uit te kunnen zagen.

19-03-2011
3 Ledspots voor de binnenverlichting gekocht. Ik heb voor 12 volt ledverlichting gekozen, zodat ik niet altijd afhankelijk ben van netspanning. De reden dat het ledverlichting is geworden, komt omdat ledverlichting geen UV-licht uitstraalt. Het is de UV-straling van een lamp waar muggen en andere insecten op afkomen.

3-03-2011
Alle benodigde buitenverlichting voor de caravan gekocht. Ik heb gekozen voor dezelfde verlichting als die van de achterzijde van Burton.

13-03-2011
Na lange tijd heb ik weer tijd weten te maken en ben ik verder gegaan met de caravan.
Ik heb het frame en de bodem van de caravan gemaakt.

29-12-2010
Vandaag heb ik de andere zijde van de wand in elkaar gezet

17-11-2010
De dwarsribben gezaagd, waartussen de dakisolatie komt. Verder heb ik nog de twee delen van één zijkant aan elkaar gemaakt + de houten afstandhouders tbv de isolatie bevestigd (ook aan 1 zijde)

(sorry voor de slechte kwaliteit foto maar die is met de telefoon gemaakt)
Waar de openingen zitten tussen de afstandshouders, komen de dwarsribben te zitten. De afstandshouders moeten nog wel in de goede vorm geschuurd worden.

30-10-2010
Het hout gehaald voor de ribben van het dak en latten voor de dikte van de wand (1cm) tbv de isolatie. Door deze te monteren kan ik 1 cm isolatie in de zijwand maken en de binnenbeplating hierop vastzetten.

29-10-2010
Al het houtwerk in een laklaag gezet.

28-10-2010
De rest van de zijkant afgezaagd en al het houtwerk in de grondverf gezet.

13-10-2010
Twee extra platen hout gehaald voor de zijkant en de onderkant. Ik heb ook al meteen de isolatie van 8 cm glaswol voor de bovenkant meegenomen.

10-10-2010
In autocad heb ik de bouwtekening van de Teardrop (1 op 10) op een raster gelegd van 1 cm bij 1 cm. Op de houten plaat heb ik een raster van 10 cm bij 10 cm getekend. Vervolgens heb ik de bouwtekening overgenomen op de houten plaat en deze uitgezaagd. De eerste zijkant heeft als mal gediend voor de andere zijkant.
De ronding voor de achterkant moet ik nog maken, maar mijn platen waren niet langer en de bouwmarkt had er geen meer.9-10-2010
Vandaag gestart. Op naar de bouwmarkt en de eerste houten platen voor de zijwanden gehaald.